طالبان اعلام کرده است که با افغانهایی که مترجمان و کارمندان نیروهای خارجی در افغانستان بودهاند، کاری نخواهد داشت و تعهد داده است که پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان، هیچ تهدیدی از سوی این گروه متوجه آنها نخواهد بود.
در بیانیهای که امروز دوشنبه ( ۱۷ خرداد) از سوی گروه طالبان منتشر شد، از این مترجمان خواسته شده است که به زندگی عادی خود برگردند و نظر به حرفه و مهارتی که دارند، به افغانستان خدمت کنند.
در این بیانیه تصریح شده است: «به همه این افراد از سوی امارت اسلامی خبر داده میشود که با ابراز پشیمانی از گذشتهشان، در آینده راهی را اختیار نکنند که خیانت به اسلام و کشور دانسته میشود. اکنون هیچکس نباید از کشور فرار کند. امارت اسلامی با آنها کار ندارد بلکه دعوت میکند که به زندگی عادیشان برگردند و اگر در رشتهای تخصص دارند، به کشور خود خدمت کنند. از طرف ما تهدیدی متوجه آنها نیست.»
گروه طالبان میگوید که تا زمانی مترجمان را دشمن خود میدانست که مستقیما در صف نیروهای خارجی ایستاده بودند.
این گروه میافزاید: «هرگاه آنها صف دشمن را ترک کنند و بخواهند به عنوان یک فرد عادی افغان در کشور خود زندگی کنند، هیچگونه مشکلی برای آنها پیش نخواهد آمد. نباید ترس داشته باشند و باید و به زندگی آرام در کشور خود ادامه دهند.»
آنان همچنین میگویند: « اگر کسی تهدیدی به جان خود را بهانه میکند و برای رفتن به خارج پرونده جعلی میسازد، مشکل خودش است نه مشکل مجاهدین امارت اسلامی.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با نزدیک شدن ضربالاجل خروج نیروهای خارجی از افغانستان، هزاران مترجم افغان در پی راههایی برای خروج از کشور و اقامت در کشورهای غربی هستند.
این مترجمان برای نظامیان، سازمانها و نمایندگیهای دیپلماتیک آمریکا، اروپا، و نیروهای ناتو در نقاط مختلف افغانستان کار کردهاند و اکنون نگران امنیت خود و خانوادههاشان پس از خروج نیرهای آمریکایی از افغانستان هستند.
برخی کشورها، از جمله بریتانیا، برای بیرون کشیدن مترجمان و کارمندان محلیشان از افغانستان فورا اقدام کردهاند. اما آمریکا که بیشترین تعداد افراد محلی را استخدام کرده بود، هنوز در حال بررسی پرونده ۱۸ هزار مترجم و کارمند است.
پیش از این دهها مترجم افغان با گردهمایی در برابر سفارتخانههای کانادا، آلمان، و بریتانیا، نگرانیشان را از تهدید طالبان ابراز کردهاند.
در آمریکا نیز روز جمعه ۴ ژوئن، ۲۰ عضو کنگره در نامهای سرگشاده به جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، از او خواستند تا برای خارج کردن بیش از ۱۸هزار مترجم و خانوادههای آنان که برای رفتن به آمریکا درخواست ویزا دادهاند، اقدام فوری انجام دهد.
اما واشنگتن تاکنون هیچ تصمیمی مبنی بر پذیرفتن مترجمان افغان که برای نظامیان این کشور کار کردهاند و حالا در آستانه خروج نیروهای خارجی احساس خطر میکنند، نگرفته است.
با آن که طالبان کوشیدهاند مترجمان نگران از آینده را اطمینان دهند، به نظر میرسد که این موضع طالبان از نگرانی آنان بکاهد. مترجمان میگویند طالبان بارها چنین وعدههایی دادهاند و به قول خود عمل نکردهاند. از سوی دیگر، گروه طالبان نیروی متمرکزی نیست و به شاخههای مختلفی تقسیم شده است، و همه از یک دستور پیروی نمیکنند.